Vanliga frågor

Vanliga frågor

BEHÖVER JAG VACCINERA MIG INNAN JAG ÅKER TILL COSTA RICA?

Nej, det gör du inte, men vi rekommenderar alltid att du pratar med din lokala läkare.

BEHÖVER JAG PASS FÖR ATT RESA TILL COSTA RICA?

Ja det gör du.

BEHÖVER JAG VISUM FÖR ATT ÅKA TILL COSTA RICA SOM AMERIKANSK ELLER KANADENSISK MEDBORGARE?

Inget visum krävs för att åka till Costa Rica på semester om du är amerikansk eller kanadensisk medborgare och planerar att stanna mindre än 90 dagar. Du behöver ett giltigt pass och en giltig returbiljett inom 90 dagar efter din avresa.

HUR SÄKERT ÄR COSTA RICA?

Costa Rica är ett av de säkraste länderna i Latinamerika. Var som alltid medveten om din omgivning. Om du av någon anledning känner dig obekväm låt oss veta så hjälper vi dig. Vår första prioritet är din säkerhet!

HUR ÄR VÄDRET I COSTA RICA?

Costa Rica har ett tropiskt klimat och två årstider, torrperioden och grönsäsongen. Den torra säsongen är i allmänhet mellan december och april med mycket låg till ingen nederbörd, och den gröna säsongen är mellan maj och november då nederbörd förekommer. Temperaturerna är liknande året runt. Temperaturerna varierar mellan 86-95 grader Fahrenheit (30-35 Celsius) dagtid vid havsnivån och 77-83 grader Fahrenheit (25-28 Celsius) på natten. Bergstemperaturerna skiljer sig mellan 68-86 grader Fahrenheit (20-30 Celsius) dagtid och mellan 57-72 grader Fahrenheit (14-22 Celsius) på natten beroende på var du befinner dig i landet.

KAN JAG ANVÄNDA AMERIKANSKA DOLLAR I COSTA RICA?

Jo det kan du! Amerikanska dollar accepteras överallt och du kan också ta ut eller ändra för lokal valuta som kallas Costa Rica Colones (CRC).

KAN JAG ANVÄNDA KREDITKORT I COSTA RICA?

Jo det kan du. De flesta företag accepterar alla vanliga kreditkort. VISA är det mest accepterade kreditkortet i Costa Rica. Det är alltid bra att ha USD kontanter när du reser i Costa Rica om betalningssystemen är nere.

ÄR DET NÅGRA EXTRA ELLER DOLDA AVGIFTER NÄR JAG BOKAR MIN SEMESTER MED SWETOURS?

Nej, alla avgifter och skatter ingår i ditt slutpris som du erbjuds av Tulu Travel. Din flygbiljett är extra och du kan boka den online med vilken webbplats som helst efter dina önskemål. Vi kan guida dig till de bästa förbindelserna. Låt oss bara veta var du reser ifrån! Om du bor i Tortuguero och vill delta i nationalparksturen tillkommer en nationalparksavgift på 17 USD för personer över 12 år och 6 USD för barn 2-12 år som alla deltagare måste betala kontant vid ankomst. Det kan inte betalas i förskott.

VAD GÖR JAG OM JAG HAR FRÅGOR UNDER MIN VISTELSE?

Skicka ett mejl eller ring oss. Vi är här för att göra din vistelse så bra som möjligt någonsin!

BEHÖVER JAG SOLSKYDDSMEDEL?

Ja, vi rekommenderar starkt att du använder solskyddsmedel med högt skydd som 50 för att se till att du inte bränner dig av solen. Costa Rica ligger 10 grader norr om ekvatorn

KAN JAG DRICKA KRANVATTNET I COSTA RICA?

Jo det kan du. Men om du är känslig rekommenderar vi vatten på flaska för att se till att inte störa magen. Se till att du dricker mycket vatten varje dag för att undvika att bli uttorkad.

ÄR DET SAMMA ELSYSTEM I COSTA RICA SOM I USA OCH KANADA FÖR ELEKTRISKA APPARATER?

Ja, det är 110 V/60 Hz så att du kan koppla in dina laddare precis som hemma.

HUR MYCKET LÄMNAR JAG I DRICKS I COSTA RICA?

För varje beställning du gör i en bar eller restaurang i Costa Rica inkluderar priset en serviceavgift på 10 % som är tipset. Du förväntas inte dricka mer än så här, men om du är mer än nöjd är fler tips alltid välkomna. Om du deltar i någon organiserad turné är det vanligt att ge guiden och chauffören dricks några amerikanska dollar och uppåt vardera, beroende på hur nöjd du är i slutet av turen.

ÄR DET SÄKERT ATT SIMMA I HAVET?

Costa Rica har många vackra stränder vid båda kusterna och strandlivet är en stor del av Costa Ricas kultur. Tänk på att många stränder har starka strömmar. Se till att innan du ger dig ut i havet på en ny strand för första gången att du pratar med badvakter eller tittar på flaggsystemet så att det är säkert att ta ett dopp.

SKA JAG ANVÄNDA INSEKTSSPRAY FÖR MYGGOR OCH INSEKTER?

Om du är känslig för myggbett rekommenderar vi att du tar med och använder insektsspray. Om du inte kan ta med din egen insektsspray rekommenderar vi buggsprayen OFF, som är stark och håller insekterna borta.

HUR MYCKET KOSTAR EN MÅLTID I COSTA RICA?

Detta skiljer sig beroende på vad du beställer och i vilken restaurang precis som i ditt hemland. Det mest ekonomiska sättet att äta i Costa Rica är att äta traditionell costaricansk mat, som ofta består av något av följande: ris, bönor, potatis, grönsaker, sallader, fisk, skaldjur, nötkött, kyckling. Om du äter traditionellt kan du få frukost och lunch från cirka 5 USD per måltid och en middag från 10 USD. Om du väljer att äta på en internationell restaurang börjar en måltid från cirka 12-14 USD och du kan få en filébiff från cirka 20-25 USD. Lokalt öl är billigt och kostar från cirka 2 USD per flaska på en restaurang och ett glas importerat vin börjar från cirka 6 USD.

KAN JAG TA EN TAXI?

Ja, du kan och du kan känna dig trygg när du gör det. Mätaren heter “Maria” och se till att den är påslagen när du börjar din resa. Alla officiella taxibilar är röda och har en taxiljus ovanpå sig. Uber finns i huvudstaden San Jose och på vissa turistmål.

VAD BEHÖVER JAG PACKA FÖR MIN SEMESTER I COSTA RICA?

Costa Rica har ett tropiskt klimat så packa lätta och bekväma kläder för oändligt sommarväder. Tänk på att om du reser till berg blir temperaturen lägre ju högre du blir. Packa sedan bekväma skor, byxor och långärmade skjortor.

Get a free Quote
& Expert Advice

$: 2500

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!