Punta Islita
Punta Islita

Punta Islita

A luxury travel destination on the Costa Rican coast line, Punta Islita gives you a romantic sanctuary for you to enjoy with you partner, in true Caribbean style.
Provins: Guanacaste

Översikt

Punta Islita är en semesterort på västra sidan av Costa Rica ut mot Stilla havet. Orten är berömd som ett romantiskt resmål , med den lyx och det lugn du behöver när semestrar med din partner. Med avlägsna stränder, avskilda gömställen och fantastiska landskap, är denna naturliga kustlinje en vacker plats att sätta sig till rätta och varva ner. Denna konstnärliga stad är inbäddad i Nicoya-halvön och lockar många nära och långt till en spektakulär Karibisk tillflyktsort, perfekt för smekmånad och nygifta. Standen är separerad från resten av området av vulkaniska bergformationer i flera kilometer innan den letar sig in i en vik med två små flodmynningar. 

Här ligger några av de bästa hotellen i Costa Rica och en mängd bekväma boenden, allt från minimalistiska boutique-hotell till lyxhotell, med en fantastisk utsikt över de omgivande områdena. Njut av ett urval av vattenaktiviteter som simning, dykning och surfing i världsklass på närliggande Playa Camaronal. Några kilometer bort har du en chans att njuta av lite havskajak där du kan paddla till Isla Chora för snorkling och strandhäng utanför kusten vid Sámara. Eller ta en ridtur vid kusten, vandra över de närliggande kullarna, och ta chansen att varva ner på några av de lyxiga spaanläggningar som ligger här. Vandra genom tropiska djungler eller grönskande dalar, och upplev den exotiska floran och faunan. Det varma och tropiska klimatet kommer få dig att vilja komma hit varje år för att njuta av Punta Islitas vackra stränder och naturliga skönhet. 

Staden är känd för Hotel Punta Islita, en av landets mest exklusiva, lyxiga resorter, populär bland smekmånadsfirare och romantiker av alla åldrar. Byggnaden har en vacker panoramautsikt över stranden och havet som sträcker sig bortom den. Punta Islita är känt för sina muséer och lokala konst- och hantverksbutiker, så glöm inte att besöka de lokala souvenirbutikerna och kolla in några av de intrikata och färgglada lokala hantverken och konstverken. Med en blomstrande konstnärsgemenskap och med hjälp av kända costaricanska konstnärer har staden omvandlats till ett megagalleri där nästan alla byggnader är gallerier, verkstäder eller konstverk i sig. Museo Islita är ett friluftsmuseum för samtida konst, det enda i landet, och det är en riktigt skattkammare av konst som visas i ett galleri och i hela byn. Det visar unika textiltryck, folkkonstmålningar på trä, smycken och föremål gjorda av återvunnet material.

Hotell

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!