San Jose

San Jose

Costa Ricas huvudstad San Jose ligger i bergen i mitten av landet. Naturen är ständigt närvarande i bakgrunden med vulkaner och regnkog men det här är platsen för tempo, kultur och stadsliv.
Invånare/storlek: 340 000
Provins: San José

Översikt

Som huvudstad är San José kanske inte en av världens mest kända och den är relativt liten med sina 340 000 invånare (cirka 2,1 miljoner bor i det större storstadsområdet Valle Central). Men det skiljer sig från många andra huvudstäder eftersom det ligger på 1170 m över havet. Detta ger staden ett mildare klimat jämfört med strandområdena trots att det ligger i ett tropiskt land. Staden är omgiven av de två massiva vulkanerna, Irazu och Poas, som du kan besöka under din vistelse. En annan fantastisk plats att besöka är La Paz Vattenfallsträdgård som ligger nära staden. När du är i huvudstaden kan du se ut över de vackra kullarna fyllda med kaffefält. Du kan ta en kaffeutflykt och också lära dig hur San José kom att förlita sig på sin kaffeindustri.

De kulturella områdena i staden är huvudsakligen baserade i San José centrum. Härifrån kan du besöka Nationalteatern, som är en vacker äldre byggnad. Om du har tid kan du gå på en konsert eller en pjäs här. Teatern har också ett mycket mysigt café som är väl värt ett besök. Nära teatern kan du också besöka Jade Museum och Gold Museum. Precis utanför dessa kulturella landmärken hittar du San Josés huvudgata med massor av internationella och lokala butiker. Du kan promenera längs denna gata och ta dig fram till Nationalmuseet.

Förutom natur och kultur finns det naturligtvis också själva stadslivet med restauranger, shopping och nattliv. Du hittar restauranger från hela världen, och nattlivet slutar aldrig i San José. Det finns flera stora köpcentra eftersom City Mall i Alajuela ligger nära flygplatsen samt Multiplaza i det finare området Escazu. Escazu och Santa Ana anses vara de trevligaste delarna av San Jose, och i dessa områden har du ett stort urval av restauranger, shopping och underhållning.

Nationalstadion, El Estadio Nacional de Costa Rica, är en utmärkt plats för sport och konserter. Om du har tur kanske Costa Rica spelar en internationell fotbollsmatch medan du är i stan, och det är en fantastisk upplevelse att se live. Även om du inte är intresserad av sport är detta ett minne för livet att se fansen bli så uppspelta. Under de senaste åren har stora internationella musikgrupper också börjat besöka Costa Rica oftare så att du kan lyssna på en bra konsert också.

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!