Paquera

Paquera

Embark on a journey to explore some of the most beautiful beaches in Costa Rica. Bordering the Gulf of Nicoya, Paquera gives you the chance of experiencing bioluminescence in nature.
Invånare/storlek: 7000
Provins: Puntarenas

Översikt

Den lilla staden Paquera ligger på den sydligaste spetsen av Nicoya-halvön och ger dig några av de bästa orörda stränderna i Costa Rica. Denna lilla stad besöks främst av turister som tar färjan till Paquera på väg till Montezuma, Santa Teresa eller Tambor. Med ett klimat som är idealiskt för odling av frukt och grönsaker har denna kuststad ett överflöd av frukt och grönt, vilket ger dig en chans att smaka på några av de färskaste rätterna i regionen. 

Curú Wildlife Refuge är ett måste för resenärer på väg till Paquera. Naturreservatet har flera vandringsleder som tar dig ansikte mot ansikte med vilda djur som apor och hjortar. Det ger dig också fantastisk utsikt över Curú Beach. Eftersom inte många turister besöker denna park, kommer du kunna njuta av naturen utan att bli störd av överturism. Naturreservatet rymmer fem olika livsmiljöer, inklusive tropisk torrskog, mangroveträsk och marina zoner, vilket gör den till ett hem åt en mängd olika arter. Över 230 fågelarter har setts i denna park, däribland den fascinerande röda aran, hackspettar och skrattfalk. Bland de däggdjur som lever i parken finns bland annat vrålapor, margaykatt, pumor, oceloter, myrsnokar, uttrar och mer.

Strax utanför Paquera hittar du Playa Organos, en vacker strand omgiven av täta tropiska djungler och några mil bort till sjöss har du ön Tortuga. Tortuga är en pittoresk plats med sina vita stränder och levande blåa vatten som är hem till ett brett utbud av marint liv inklusive delfiner, rockor, skalarer och mer. Detta gör det till en idealisk plats för dykning och snorkling. Det finns också tre sjunkna båtar på havsbotten i närheten som nu har blivit en perfekt livsmiljö för marint liv och är en utmärkt dykplats. Den bioluminescerande kajakturen är en av stadens berömda attraktioner, där du tar en utflykt ut på vattnet strax utanför Nicoyabukten som innehåller en sorts alger som lyser i mörkret när de blir störda. 

Medan Paquera kanske inte har många boenden finns det några lodger och stugor, som ger dig bekvämt boende till rimliga priser. Ett besök i denna stad ger dig en autentisk Costa Rica livserfarenhet medan lokalbefolkningen i den lugna byn hjälper dig att hitta dolda vattenfall och avskilda stränder för att komma bort från det livliga stadslivet.

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!