Ziplineutflykt

Tid: 2 timmar
Från: $55

Översikt

Costa Rica är världsberömt för sin naturliga mångfald, och ett bra sätt att upptäcka detta är uppe bland träden. En amerikansk biolog vid namn Donald Perry uppfann ziplining i Sarapiqui 1979. Han satte upp linor mellan träden för att kunna resa lättare och lära känna djuren och träden i deras naturliga miljö. År 1997 patenterade den kanadensiske entreprenören Darren Hreniuk tekniken och offentliggjorde den i Monteverde. Idag hittar du zipline-utflyker över hela Costa Rica, där det kallas för just canopy.

Linorna är anslutna mellan höga plattformar och du får rätt klättringsutrustning och sitter bekvämt i selar och dubbla säkerhetslås när du flyger fram på linorna. Du bestämmer din hastighet själv eftersom du ständigt kan bromsa för att kontrollera din hastighet. Om du av någon anledning inte vill åka ensam kan du ta en "taxi" eller en tandem. En guide kommer fästa dig på linan och bromsa åt dig.

Vi erbjuder zipline och canopy-utflykter över hela landet så beroende på var du är eller vart du vill åka ger vi dig det bästa alternativet som är tillgängligt just där. Några av de mer populära zipline-äventyren vi arbetar med är dessa:

Om du besöker provinsen Guanacaste i nordvästra Costa Rica och vill uppleva så mycket som möjligt under din vistelse, är Diamante Eco Adventure Park ett utmärkt alternativ för dig och din familj och vänner. Parken erbjuder en adrenalindriven zipline-upplevelse och det är Costa Ricas enda dubbla zipline med havsutsikt så att du kan dela den här coola upplevelsen med dina vänner och familj. Ziplinen har en mil lång Superman-lina med havsutsikt, ett 10 meter fritt fall och en hängande bro över krokodiler.

Monteverde har 2500 olika växter och träd att upptäcka. Med lite tur får du också se världens vackraste fågel, Quetzalen, som bara lever på några få platser runt om i världen, och Monteverde regnskog är en av dem. Du kan ta en zipline-upplevelse på Selvatura, som är en av de längsta i landet med sina 15 linor och 18 plattformar. Alla kan åka ziplining, gamla com unga.

Ett annat spännande sätt att upptäcka molnskogen på Sky Tram Monteverde är genom att ta en zipline-tur på parkens Sky Trek. Detta är en adrenalindriven aktivitet medan du susar fram mellan plattformarna på de starka linorna. Du flyger tryggt över trädtopparna för ett härligt äventyr och fantastisk utsikt. För att komma till början av banan reser du upp med gondolen, och därifrån hakar du på linorna och börjar resan nerför berget. De sträcker sig från berg till berg, mellan kanjoner, in i skogen och ibland genom molnen.

En annan spännande plats att ziplina är vulkanen Rincon de la Vieja. Här kommer vi att uppleva 12 plattformar med 7 linor mellan 90 m och 425 m långa på höjder mellan 50 m och 150 m. Detta är en adrenalinfylld aktivitet!

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Luftkonditionerad transport tur och retur
Utrustning

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!