Vulkanen Poás

Tid: 10 timmar
Från: $125

Översikt

Om du spenderar en hel dag eller mer i huvudstaden i Costa Rica, San José, är detta en fantastisk kombinationsutflykt för dig. Dagen består av tre olika delar så låt oss sätta igång!

Efter att ha lämnat Alajuela City och klättrat uppåt mot vulkanen Poás kommer vi märka en förändring i temperatur och vegetation; blommor och jordgubbar växer längs vägen och temperaturen blir lite svalare. Det första stoppet är Doka Coffee Estate där vi välkomnas med en typisk frukost och en rundtur på en kaffeplantage där vi får lära oss om de gamla teknikerna som experterna fortfarande använder för att producera de bästa kaffesorterna i Costa Rica.

Utflykten fortsätter till Vulkanen Poás Nationalpark, för en vandring till utkikspunkten vid den imponerande huvudkratern. Vulkanen Poás är en av Costa Ricas mest kända platser och är känd som en av världens största vulkaniska kratrar. Kratern har en cirkulär form och är 1 320 m bred, och 320 m djup. Vulkanens kant består av pyroklastiska material som stenar, bomber, aska och 7540 år gammal lava. Kratern har en varm och sur lagun med temperaturer mellan 20 och 50 grader.

På grund av den senaste tidens aktivitet kommer den totala vistelsen i Poás Volcano National Park att vara 40 minuter: 10 minuters vandring på leden för att komma till kraterutsiktsplatsen, 20 minuter vid kraterutsiktsplatsen och 10 minuters vandring tillbaka.
Som dagens sista stopp åker vi till La Paz Waterfall Gardens där vi vandrar längs en stig mot spektakulära vattenfall i den frodiga regnskogen. Detta är en fantastisk plats och upplevelse som kommer att visa oss många höjdpunkter som räddningscentret, fågelhuset, fjärilsträdgården, apor, kolibrigalleriet, serpentariet, grodutställningen och djungelkatterna.
Under denna spännande heldag serveras vi också frukost och lunch innan vi åker tillbaka till vårt hotell för att äta en smakfull middag på egen hand.

Ingår

A/C-transport tur och retur
Lunchbuffé
Professionell tvåspråkig guide (engelska/spanska)
Ej inkluderat: dricks
Inträdesavgifter till kaffeplantagen Doka
Frukost
Vulkanen Poás
La Paz vattenfallsträdgårdar

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!