Vattenfall runt om i Costa Rica

Vattenfall runt om i Costa Rica

Tid: 2 timmar
Från: $55-135

Översikt

Vattenfall är naturens vackra välsignelser och de skapas i allmänhet i de övre delarna av floder där vattnet rinner över olika bergskanter. Vattnet eroderar mjuk sten snabbare än hård sten och detta skapar vattenfallet. Med tiden upprepas denna process och vattenfallet skapas uppströms. Eftersom Costa Rica har höga berg med många olika flodsystem har denna process skapat många fantastiska vattenfall i Costa Rica. Följ med oss för att utforska ett av de många unika vattenfallen i Costa Rica på en vattenfallsutflykt!

Ett av de mest kända vattenfallen i Costa Rica ligger i den mysiga bergsstaden La Fortuna. La Fortuna är känt som staden vid foten av den majestätiska vulkanen Arenal. I La Fortuna kan du välja en transport eller att rida till vattenfallet. Om du väljer transport kommer du in till vattenfallet till fots. Det är en ganska krävande promenad nerför trappan till vattenfallet och om du föredrar att inte göra promenaden kan du stanna högst upp och se vattenfallet på 70 m falla ner i lagunen från utsiktspunkten. Om du väljer promenaden kommer du dock ner till en vacker regnskogsdal där lagunen flyter samman med en kristallklar flod. Du kan simma i floden och känna det friska och svala flodvattnet mot din hud.

Om du besöker surfarparadiset Santa Teresa kan du åka på en Vattenfallsutflykt till den mysiga strandbyn Montezuma och besöka det vackra vattenfallet här. För att komma till vattenfallet får du göra en vandring över stenar och floden för att komma upp till toppen. Detta kan vara ansträngande så det är bra om du har god kondition. På toppen kan du ta några fantastiska bilder och också ta dig ett dopp.

Ett annat vattenfall att utforska är vattenfallet Bagaces utanför Liberia i provinsen Guanacaste. Denna provins är känd för sina vackra stränder och bra klimat för sol och bad. Om du bor i Flamingo, Tamarindo eller Conchal är du tillräckligt nära Bagaces för att göra en vattenfallsutflykt över dagen.

Berätta vart du vill se och göra under din resa så lägger till det i din resplan!

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Inträdesavgifter
Ej inkluderat: dricks
Luftkonditionerad transport

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!