Vandring till ursprungsbefolkningen i Cabécar

Vandring till ursprungsbefolkningen i Cabécar

Tid: 5 timmar
Från: $110

Översikt

Cabécar Experience på Pacuare Lodge ger dig en exklusiv inblick i livet för Costa Ricas största ursprungsbefolkning och öppnar upp en värld av costaricansk kultur i en av de mest unika och autentiska formerna. Denna turné kan endast göras från Pacuare Lodge.

Här får du en chans att njuta av landets kultur, uppleva det dagliga livet för detta inhemska samhälle i sin mest naturliga form. Pacuare Lodge erbjuder sina mer äventyrliga gäster en chans att besöka den lokala byn och mingla med lokalsamhället. En timmars ansträngande vandring på 4 eller 5 timmar genom djungeln tar dig till Cabécar-folket i Nairi Awari-reservatet, med en sällsynt guidad rundtur i det inhemska samhället. Att besöka Cabévar-folket från Pacuare Lodge är något av en unik möjlighet som erbjuds till deras gäster.

Cabécar-stammen är en av de största inhemska grupperna i Costa Rica och bor i spridda byar i Talamanca-bergen som separata familjeenheter. En professionell guide leder dig till dessa isolerade familjegrupper för att lära dig om deras levnadssätt och en chans att njuta av den tropiska regnskogen. Familjerna bor i traditionella bostäder som kan vara många kilometer från nästa familj, och hela folket försöker leva i harmoni med naturen, en praxis som Pacuare Lodge strävar efter att uppnå. Detta samhälla odlar majs, pejibaye, bananer, maniokrot och många örter i området runt sina hem. De kommer använda allt som växer runt dem, och tar bara tillräckligt för att föda sig själva och sina familjer. Detta hållbara sätt att leva har lett till att Cabécar-folket lever långa och hälsosamma liv. Varje reservation har en Jawa, även kallad en medicinman. Detta är en position som överförs från generation till generation, från äldste son till äldste son. Jawa utövar naturmedicin, använder örter och kryddor och allt som naturen ger oss för att bekämpa sjukdomar.

Även om det inte är tillåtet att ta bilder, ger hela upplevelsen dig en chans att koppla bort från den moderna världen och njuta av den inhemska stammens kultur. Cabécar-folket tror att att ta ett foto är som att ta en del av deras själ, så det är viktigt att gästerna respekterar detta. Pacuare Lodge är en av få platser i Costa Rica som erbjuder sina gäster en chans att besöka Cabécar-byn och träffa ursprungsbefolkningen i Costa Rica.

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Snacks

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!