Valskådningsutflykt

Valskådningsutflykt

Tid: 4 hours
Från: $80

Översikt

Costa Ricas marina liv är helt fantastiskt och ett stort utbud av fiskar och däggdjur lever utanför landets kust. En av de vackraste sakerna att se i naturen är en den jättestora knölvalen som hoppar upp ur vattnet och landar på sin ryggen och piskar upp mängder vatten med sin stjärtfena. Knölvalen kan bli upp till 15 meter lång och väga upp till 40 ton. Knölvalarna åtföljs ofta av sina kalvar och det är en njutning att se dem leka tillsammans med sina mödrar. Honorna blir större än hanarna.

Costa Rica har två säsonger då knölvalarna kommer för att para sig och föda sina kalvar. Den första säsongen är mellan juli och slutet av oktober när valarna på södra halvklotet kommer från Antarktis. Den andra säsongen är under Costa Ricas sommar mellan december och februari när Knölvalarna på norra halvklotet kommer från Kalifornien, Washington och Alaska för att para sig och föda sina kalvar. Dessa fantastiska varelser kan ses över hela Costa Ricas Stillahavskust, men en plats som är särskilt bra för en valåskådningsutflykt är Uvita på Costa Ricas sydvästra kust.

Marino Ballena nationalpark ligger i Bahia Ballena, Uvita i Costa Rica. Det är en fantastisk nationalpark och huvudstranden är faktiskt naturligt formad som en valfena! Uvita attraherar knölvalar på grund av sitt varma och trygga vatten. Vi erbjuder en fantastisk Valåskådningsutflykt från denna magiska plats som hämtar dig tidigt på morgonen och tar dig till den vackra stranden för en kort säkerhetsgenomgång. Sedan kliver vi på vår båt med hopp om att höra valarna sjunga och se dem hoppa och leka. På denna resa kan vi också ha turen att upptäcka betseldelfiner och översvin som lever här året runt. Denna vackra del av södra Stilla havet har också många vackra fågelarter och havssköldpaddor som vi kan få se om vi har tur.

Under denna halvdagstur ingår också snorkling om förhållandena tillåter det. Snorkling är främst under torrperioden när vattnet är klart och det inte regnar. Sedan kommer vi att stanna och snorkla över Centralamerikas största korallrev där vi kan se revfiskar som tvåfärgade papegojfiskar, änglafiskar, pufferfiskar och mycket mer. Om förhållandena inte tillåter oss att snorkla kommer vi att få möjlighet att hoppa i havet från båten och njuta av Stilla havets härliga varma vatten.

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Inträdesavgifter
Båttur
Ej inkluderat: dricks
Snorklingsutrustning
Vatten

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!