Besök ursprungsbefolkningen i Cabécar

Besök ursprungsbefolkningen i Cabécar

Tid: 3-6 per turtimmar
Från: $Detta utflyktspaket ingår under din vistelse på Barbilla Rainforest Lodge. Säljs ej separat.

Översikt

Dag 1
Besök en lokal familj och ät middag med utsikt över regnskogen.

På vägen upp längs bergskedjan stannar ni till vid en lokal familjs hus. Med hjälp av vår trespråkiga guide som följer med och översätter åt dig får du ett mer personligt utbyte och insikt i livet på de regnskogsklädda bergen. En lättare lunch med tortillas och andra godsaker tillagas tillsammans över öppen eld. Senare på eftermiddagen serveras middag på verandan på familjegården där ni kommer att sova under vistelsen.

Dag 2
Vandring till Tapirfloden i Barbilla nationalpark.

Idag får ni en underbar vandring genom jordbruksmark och övergiven mark tills ni når primär regnskog och gränsen till nationalparken. Detta är en heldagsvandring och du kommer äta medhavd lunch och njuta av den nere vid den vackra Tapirfloden. Det är en något fysiskt krävande vandring, men med normal kondition och lite kämpaglöd är det möjligt, och det är definitivt värt ansträngningen eftersom naturen här är så vacker. Med lite tur kan du se massor av fåglar och mindre djur också, beroende på hur tyst du är på din vandring genom skogen.

Dag 3
Vi bekantar oss med gården och dricker eftermiddagskaffe med en ursprungsbefolkningsfamilj.

Från verandan kan du uppleva soluppgången över regnskogen där frukosten serveras. På morgonen får du en vacker och lärorik rundtur på gården och verksamheten med export av fjärilar och puppor. Efter lunch besöker ni en Cabécar-familj i deras hem, vilket är möjligt tack vare vår guide och värdinna i Barbilla som har arbetat bland invånarna i många år.

Dag 4
Besök nationalparkens högkvarter och upptäck byn Las Brisas.

Idag får ni en rundtur i nationalparkens högkvarter där vägbygget har en fantastisk utsikt över Jaguarberget. De parkvakter som arbetar här ger en inblick i Barbillas betydelse. De samarbetar till exempel med organisationen Panthera, som arbetar för att rädda områdets jaguarer och andra stora kattdjur. Idag får du också besöka byns skola, sjukhus, lantgård och andra platser i den lilla byn Las Brisas de Pacuarito. En av dagens måltider äts hemma hos en av byborna.

Om du hellre vill gå på en till vandring i regnskogen under den dagen är det möjligt.

Dag 5
Frukost på gården före avresan.

Vila och promenader i trädgården före vår tidiga avresa är valfritt.

Ingår

Ej inkluderat: dricks
Gummistövlar vid behov
Professionell tvåspråkig guide

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!