Snorkeltur på Caño Island

Snorkeltur på Caño Island

Tid: 5-7 timmar
Från: $140

Översikt

Denna fantastiska snorklingsutflykt kan du göra från både Drake Bay och Uvita. Det tar ungefär en och en halv timme att komma till ön Caño med båt från Drake Bay och under transporten har du många möjligheter att upptäcka delfiner, havssköldpaddor och om du har tur också valar, beroende på säsong.

När du når Caño kommer två snorklingssessioner att ordnas på två olika platser på ön, som har valts ut av kaptenen och guiderna beroende på dagens väder. Du får ungefär två och en halv till tre timmar på dig att snorkla och utforska. Och när du är tillbaka på land ger guiden dig en genomgång av den marina flora och fauna som du stött på under din snorkling.

Caño är ett biologiskt reservat i Stilla havet, ca 20 km från från halvön Osa och är känd som en av de bästa platserna för snorkling och dykning utanför Costa Ricas kust. Området innehåller Costa Ricas största koncentration av korallrev längs Stilla havet och med en synlighet som kan nå upp till 20 meter djup i vattnet har du en god chans att se det vackra djurlivet. På ön Caño kan du enkelt upptäcka det rikliga marina djurlivet som havssköldpaddor, rockor, muränål, barracuda, tonfisk, papegojfisk, blåsfisk, revhajar och lutjanidae fiskar och till och med simma bredvid dem.

Den 600 hektar stora ön Caño, som lockar både havsliv och flyttfåglar till sina stränder och korallrev, blev ett biologiskt reservat år 1978 vilket bidrog till att bevara en viktig del av Costa Ricas naturliga och inhemska historia. Utgrävningar som gjorts på ön har avslöjat rester av keramik, snidade stenföremål och de stenkulor som är typiska för Osahalvön. Andra intressanta fynd har lett arkeologer att tro att inhemska kulturer använde ön som en viktig handelsplats längs Stillahavskusten.

Ingår

Transport från Uvita
Inträdesavgift
Tvåspråkig certifierad guide
Snacks & lunch
Vatten på flaska
snorklingsutrustning
säkerhetsutrustning
Skatter ingår

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!