Naturreservat för vilda papegojor i Punta Islita

Naturreservat för vilda papegojor i Punta Islita

Tid: 1 timme
Från: $20

Översikt

Tidigare utdöd i detta område av Guanacaste, förde Punta Islita Wild Macaw Reserve framgångsrikt tillbaka den Scarlet Aran till Costa Ricas djungler. Detta naturreservat är hem för organisationens Macaw Refuge and Breeding Center, där räddade eller skadade fåglar från båda arterna som inte kan släppas ut hålls för avelsändamål. Ungarna släpps sedan ut i naturen. Upp till dags dato har över 50 Scarlet Aror släppts, vilket skapar det naturreservat som vi ser idag, samtidigt som det är ett måste att se när du besöker Nicoyahalvön.
För alla som vill uppleva områdets naturliga under och se dessa verkligt anmärkningsvärda fåglar, är Wild Macaw Reserve platsen att vara. Turen tar dig genom en torr tropisk djungel på Stillahavssluttningarna på halvön, bara ett stenkast från den fantastiska Playa Islita. Med en mängd olika turer att välja mellan, gå in i en värld av färger när dessa briljant pigmenterade fåglar fladdrar över baldakinens toppar.
Eftermiddagsturen som äger rum klockan 16.00, välkomnar besökare med en kort inledande sidovisning och börjar turen genom reservatet och tittar på när fåglarna flyger runt och sedan kretsar in på den specifika platsen för sitt eftermiddagssnack. Morgonturen arrangeras på liknande sätt och börjar klockan 7.30 och ger dig chansen att se fåglarna njuta av sitt morgonmål. En lite längre tur är Photography Morning-turnén som börjar klockan 7 på morgonen. Denna turné låter fotografer och fågelentusiaster från hela världen spendera morgontimmarna med att observera och fotografera dessa fantastiska fåglar som flyger fritt.
Macaw Recovery Network är en bevarandeorganisation dedikerad till överlevnaden av Costa Ricas inhemska aror, och de har gjort det till deras uppdrag att återställa hotade neotropiska papegojor i Costa Rica. Organisationen tillåter också volontärer att ta del av en livsförändrande upplevelse och ger dem en chans att göra skillnad i denna revolutionerande insats. Du har också möjlighet att adoptera några av deras aror och följa fåglarnas utveckling genom uppdateringar bakom kulisserna.

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Vatten på flaska

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!