Kaffe- och chokladutflykter

Kaffe- och chokladutflykter

Tid: 2 timmar
Från: $35

Översikt

Costa Rica är världsberömt för sitt fantastiska kaffe, den arabiska kaffebönan kom till Costa Rica i slutet av 1700-talet och det blev en ny början på Costa Ricas ekonomi. Vid den tiden var kaffe dyrt runt om i världen och Costa Ricas regering såg många möjligheter att dra nytta av produktion och export.

De absolut utmärkta förutsättningarna för kaffeproduktion i Costa Rica ledde till en snabb expansion. Det svalare klimatet på 1200-1700 m, den vulkaniska jorden, som är något sur och extremt bördig, ger kaffebönorna stora förutsättningar för odling.

Costa Ricas kaffeproduktion var tidigt en stor exportinkomst eftersom särskilt länder i Europa började köpa kaffet. De pengar som genereras när man började bygga landets ekonomi och järnvägssystemet från Atlanten och Nationalteatern var produkter av den växande ekonomin. Fram till 1990 var kaffe den enskilt största inkomstkällan för Costa Rica, då kaffepriserna drastiskt sjönk internationellt. Den ersattes sedan av turismen som huvudinkomst.

Det leder oss till att du och dina reskamrater besöker Costa Rica och har det bra och lär er mer om landet och dess historia och kultur! Vi erbjuder kaffe- och chokladutflykter runt Costa Rica och de är i allmänhet belägna i bergsområden där odlingen är överlägsen.

Våra kaffe- och chokladresor börjar vanligtvis med att en av våra professionella tvåspråkiga guider visar oss ett kaffeträd och dess väg från frö till fullvuxet träd fyra år senare och den första skörden. Därifrån får vi följa processen från plockning till vägning, rengöring, torkning och slutligen rostning av kaffebönan. Naturligtvis får vi smaka på underbart välsmakande kaffe när det är slutprodukten.
Vissa turer inkluderar även en chokladtur där vi får en lektion i hur kakaobönan odlas och bearbetas innan den torkas och fermenteras och blandas till choklad. Det är en intressant upplevelse som avslutas med en härlig chokladprovning!

Dessa utflykter är främst tillgängliga i San José, Arenal samt Monteverde men de kan också upplevas i vissa delar på Stillahavskusten och karibiska kusten.

Ingår

Inträdesavgift
Ej inkluderat: dricks
Luftkonditionerad transport
Tvåspråkig professionell guide
Chokladprovning
Kaffe

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!