Vandra i Costa Rica

Vandra i Costa Rica

Tid: 1-6 timmar
Från: $55

Översikt

Costa Rica är ett helt fantastiskt land med vackra vandringsleder för både en enkel dagsutflykt eller längre hårdare vandringar genom regnskogen. Med sin enorma mångfald av natur och djurliv. 5% av alla världens arter finns här och 25% av landets yta är skyddade nationalparker. Landet har 12 mikroklimat och både Stilla havskusten och Karibiska kusten är fyllda med vackra stränder. Majestätiska bergskedjor korsar landet med fler än 200 vulkaniska formationer omgivna av magiska regnskog. Detta gör Costa Rica till ett fantastiskt ställe fullt med vandringsleder, stigar, hängbroar och härliga ställen att vandra på!

Vi välkomnar dig att delta i en av de många vandringsturer vi organiserar i Costa Rica. Det finns spår för alla åldrar och fysiska förmågor. Du kan följa med oss på en kortare vandring på en timme med en professionell tvåspråkig guide eller mycket fysiskt krävande vandringar på över två mil eller något däremellan.

Om du följer med oss på en resa till Tortuguero i nordöstra delen av Costa Rica på den karibiska sidan ingår en guidad vandring i många av våra lodger och vi vandrar i ungefär en timme i långsam takt där vi får möjlighet att titta på många arter av fåglar och däggdjur.

I Arenal erbjuder vi dig en vandring kring den massiva vulkanen Arenal. Under denna vandring visar vår guide oss floran och faunan kring vulkanen och dess vackra landskap. Vi kommer att lära oss historien om vulkanen och området kring den.

Medan vi är i den fantastiska molnskogen Monteverde kan vi lägga till en tvåtimmars vandring i regnskogen på en stig som tar oss genom den gröna skogen. Delar av vandringen kommer ske på hängbroar som ger oss fantastisk utsikt över skogen ovanför trädtopparna.

En av våra favoritplatser att vandra i Costa Rica är Corcovado på Osa-halvön. Denna magiska plats är världsberömd för sin orörda natur och många arter av växter, träd, fåglar och däggdjur. Här kan du välja kortare vandringar eller vandringar som kommer pågå nästan en hel dag. Djuren du kan ses här är apor som capuchin, vrålapa, ekorrapa och spindelapa. Det finns sengångare, jaguarer, pumor, ocelot, tapirer, myrslok, rådjur, tukaner, näsbjörnar, papegojor, fåglar och mycket mer. Det finns många reptiler och amfibier, inklusive alla fyra arter av havssköldpaddor som häckar i Costa Ricas. Havslädersköldpadda, den Gröna Havssköldpaddan är de två största. Det finns också kajmaner, krokodiler, leguaner, många arter av ödlor och ormar. Dessutom finns det flera arter av pil-, glas- och trädgrodor och Salamander. Corcovado är också hem till många fågelarter, inklusive trogoner, kolibrier, en stor population av röda aror, papegojor, parakiter och kungsgam för att nämna några. 

Ingår

Luftkonditionerad transport
Professionell tvåspråkig guide
Ej inkluderat: dricks
Inträdesavgifter

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!