Delfinutflykter

Tid: 3,5 timmar
Från: $60

Översikt

Costa Rica med sina två vackra kuster, Stilla havet och Karibiska havet, erbjuder ett enormt marint liv. Landet är världsberömt för sitt marina liv, och resenärer besöker landet för dykning, snorkeling, sportfiske, valsafari, katamaranturer och naturligtvis en av de många spännande delfinturerna.

Du kan hitta delfiner året runt i Costa Rica på båda kusterna. Bottlenose är de vanligaste delfinerna i Costa Rica och de finns på båda kusterna året runt. Tillsammans med Guyana Delfinerna är de de enda delfinerna på den karibiska sidan. De lever tillsammans i stora grupper och familjer. Näbbdelfiner är den näst vanligaste arten i Costa Rica och kan ses i princip året runt på Stillahavskusten. De har en längre, smalare näsa och deras fenor är placerade längre bak på kroppen.

En annan art som finns i Costa Rica året runt nu men som var nära utrotning tidigare är tygeldelfinen. Den är känd för sina fläckar på hakan, halsen och magen samt sin lekfullhet.

Två arter som kan ses säsongsmässigt är halvspäckhuggaren, eller falsk späckhuggare, som liknar en späckhuggare och spinndelfin som är kända för sina höga hopp och lekfulla akrobatik.

Något riktigt speciellt är förhållandet mellan Guyana och Öresvin (Tursiops truncatus) på den karibiska kusten. De är avlägset besläktade och har båda sina unika språk. Enligt nya studier interagerar de fortfarande socialt trots att de har olika språk.

En typisk delfinutflykt består av en 3,5-timmars båttur där vi ger oss ut för att titta på delfiner som kan ses året runt. Om vi har tur kan vi också upptäcka knölvalar mot slutet av året. På vår tur gör vi också ett stopp för snorkling och vi lägger ut linorna från båten med ambitionen att fånga en av de väldigt många starka fiskarna som roosterfish, gulfenad tonfisk och guldmakrill. Det är en fin dag till sjöss!

Ingår

Snorkel- och fiskeutrustning
Färsk frukt och färska drycker
Ej inkluderat: dricks
Luftkonditionerad transport
Tvåspråkig professionell guide

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!