Canyoning och vattenfallsrappelling

Canyoning och vattenfallsrappelling

Tid: 4 timmar
Från: $95

Översikt

Costa Ricas olika bergskedjor har skapat några häpnadsväckande vattenfall som är väl värda ett besök. Det finns regelbundna vattenfallsutflykter för att utforska dem, men ett mycket mer spännande sätt att njuta av dem är att gå med på en kanjonering och vattenfallsrappelling utflykt! Dessa utflykter skapas i symbios med vattenfallen och är jättekul. Aktiviteten i sig är enkel. Du tar på dig en sele och firas nerför vattenfallet och njuter av spänningen. Det är en fantastisk aktivitet eftersom det inkluderar vandring, klättring och rappelling.

Kanjonering- och vattenfallsrappellingutflykter finns på några olika platser runt om i landet. En bra plats för denna aktivitet är strax utanför Costa Ricas huvudstad San José nära bergsstaden Grecia. Här på Los Chorros får vi möjlighet att fira ner oss 60 meter till den svala poolen under oss.

En annan bra plats för rappelling är den mysiga bergsstaden La Fortuna vid foten av den majestätiska vulkanen Arenal. Här får vi chansen att åka på en grusväg för att komma till vår destination där vi kommer till fira oss ner vid två stora vattenfall, det första på 50 meter och det andra är galet stort på 70 meter!!

En annan favorit är vid vulkanen Rincon de la Vieja i nordvästra Costa Rica i provinsen Guanacaste. Denna utflykt inkluderar en 45-minuters ridning till vattenfallet Victoria där vi firas oss ner till ett dopp i den svala lagunen.

Om du reser längre söderut från Guanacaste kommer du snart att befinna dig i Costa Ricas centrala Stilla Havsområde. Från vackra Manuel Antonio kan du välja att följa med på en tur för att rappellera ner i Indian Falls som är 90 meter högt. Förbered dig sedan för ett fritt fallhopp från 45 fot ner i den naturliga poolen som väntar på dig nedanför!
Osa-halvön ligger i sydvästra Costa Rica och härifrån har du möjlighet att delta i en rappellering tur som tar dig till fyra olika vattenfall, där varje vattenfall blir större tills vi når vår slutdestination och test där vi kommer att möta en 70 fot fallande kaskad.

Ingår

Utrustning
Ej inkluderat: dricks
Luftkonditionerad transport
Tvåspråkig professionell guide

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!