Äventyrsdag vid Vulkanen Arenal

Äventyrsdag vid Vulkanen Arenal

Tid: Halvdag eller hel dag
Från: $65

Översikt

Costa Rica har mer än 200 vulkaniska formationer och den mest kända är vulkanen Arenal. Vulkanen låg vilande i hundratals år innan den bröt ut 1968 och begravde bergsstaden Tabacon i lava. Vulkanen ansågs vara en av de mest aktiva vulkanerna i världen fram till 2010 då den blev vilande igen. Många människor från hela världen besöker fortfarande detta vackra område då naturen är fantastiska och äventyren oändliga.

Vi här på Swetours älskar den vackra vulkanen Arenal och dess regnskogsmiljö. Förutom att besöka och vandra runt den massiva vulkanen finns det massor av aktiviteter att göra i byn La Fortuna, vid vulkanens fot.

Tillsammans med våra tidigare gäster har vi satt ihop en hel dag med aktiviteter som ger dig minnen för livet. Vi börjar dagen med en ridtur till det underbara vattenfallet i Fortuna där vi, från våra fyrfota vänners ryggar, får se vattnet falla 70 m in i regnskogens dolda lagun.

Efter denna spännande ridtur på snälla turhästar, får vi lite egentid där det finns gott om tid att njuta av en lokal lunch i staden eller på ditt hotell.

Eftermiddagens aktiviteter börjar med att vi går till vulkanen Arenal för en vandring där vår kunniga guide tar oss med runt vulkanens fot och berätta om dess historia och naturen som omger den. Under denna tur får vi en helt ny förståelse för krafterna hos moder jord.

När vi är klara med vår vandring blir vi upphämtade för att gå till en av de många varma källorna i området. Dessa fantastiska, naturliga, mineraliska varma källor värms upp av vulkanen Arenal och vi tillbringar vår eftermiddag med att skämma bort oss själva när vi njuter i det varma vattnet. Vi avrundar kvällen med att äta middag vid de varma källorna innan vi återvänder till hotellet med ett minne för livet.

Detta heldagsäventyr kan anpassas efter dina önskemål; Du kan välja vilka delar du vill göra under dagen. Om du inte vill rida till vattenfallet kan du välja att åka bil. Om du bara vill ta vandringen eller de varma källorna är det upp till dig. Om du bestämmer dig för att ta bort vissa delar kan utflykten också göras som en halvdagstur efter eget tycke.

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Inträdesavgifter
Ej inkluderat: dricks
Luftkonditionerad transport
Lunch

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!