Äventyrsdag Rincón de la Vieja

Äventyrsdag Rincón de la Vieja

Tid: 7 hours
Från: $130

Översikt

Costa Rica är ett land med fantastisk natur och djurliv. Det lilla landet har mer än 200 vulkanformationer som är utmärkta platser att besöka och upptäcka. Volcano Rincón de la Vieja är en av de mest kända vulkanerna i landet och ligger nära Liberia, huvudstaden i provinsen Guanacaste. Guanacaste är ett populärt turistmål för människor från hela världen som vill besöka denna region på grund av dess fantastiska klimat och vackra stränder.

Ett bra sätt att utforska vulkanen Rincón de la Vieja är en heldagstur till Buena Vista Adventure Center. Ingången till denna vackra plats ligger nära ingången till Rincón de la Vieja nationalpark. Transporten upp till ingången är en skönhet i sig själv när vi klättrar upp till 1 916 m. Du kommer känna de svalarna vindarna mot din hud när du kommer ut ur din minivan för att starta denna spännande dag.

Utflykten börjar med att vi hoppar upp på våra hästar för att rida i ca 3 km genom denna vackra torra skog. Vår slutdestination för denna ridtur är de varma källorna. När vi anländer till de varma källorna tar vår professionella guide oss först till ångbastun som värms upp av vulkanen. Vi sitter här och låter våra porer öppna sig och svettas ut. När vi kommer ut ur bastun får vi ett spännande lerbad med lera från vulkanen. Denna behandling gör oss förmodligen 15 år yngre!! När vi är klara med vårt lerbad får vi en avkopplande paus där vi kan välja mellan de fem olika varma källorna. Medan du kopplar av här kan vi också beställa ett par tropiska drycker från cocktailbaren.

Nästa stopp är den 425 m långa vattenrutschbanan. Den har byggts mot det sluttande berget och vattnet är naturligt regnvatten från vulkanen som skickar dig med den hastighet du vill. Detta är en jättekul upplevelse! Efter att vi har torkat oss och bytt om får vi en läcker buffé gjord av typiska costaricanska rätter. När vi har avslutat vår kopp äkta costaricanskt kaffe är det dags för vårt nästa äventyr.

Vårt sista äventyr av vår turné till vulkanen Rincon de la Vieja är zipline, eller baldakin som det kallas i Costa Rica. Här kommer vi att få uppleva 12 plattformar med 7 kablar som är mellan 295 fot (90 m) och 1 395 fot (425 m) långa på höjder mellan 164 fot (50 m) och 492 fot (150 m). Detta är en adrenalinfylld aktivitet! Detta avslutar vår dag när vi kör tillbaka till våra hotell genom den intressanta torra skogen.

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Inträdesavgifter
Ej inkluderat: dricks
Luftkonditionerad transport
Lunch

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!