Snorklingsutflykter

Snorklingsutflykter

Tid: 2-3 timmar
Från: $50

Översikt

Snorkling finns tillgängligt på båda kusterna i Costa Rica. I allmänhet finns den bästa snorklingen längre ut på havet, så snorklingsutflykter kombineras ofta med en kajak-, katamaran- eller delfinutflykt.

Den karibiska kusten i Costa Rica är mer känd för sina korallrev och vackra dykning och snorkling. En fantastisk plats att snorkla är i Cahuita på den karibiska kusten, mindre än 30 minuter norr om Puerto Viejo. Cahuita har en nationalpark där du kan snorkla vid vackra korallrev tillsammans med en professionell snorklare för att se till att vi håller reven intakta.

En annan bra plats för snorkling är bara 15 minuter söder om Puerto Viejo vid en plats som heter Manzanillo. Härifrån kan du gå ut i det grunda vattnet med din guide så att ni tillsammans kan utforska de vackra reven.

På stillahavskusten finns det många spännande klipprev i den norra regionen Guanacaste. Dessa klipprev nås vanligtvis med kajak, katamaraner eller mindre båtar. När du snorklar över klippreven i Guanacaste kan du se små fiskar och sjöstjärnor.

I Samara kan du ta en fin kajakpaddling ut till ön Isla Chora. Det är ungefär 20 minuters paddling ut till denna vita sandstrand där vi får en trevlig snorklingsupplevelse samtidigt som vi också lär känna 11 olika arter fåglar och reptiler som lever på denna ö. Detta är en av de mest spännande snorklingsutflykterna i landet!

Ön Tortuga utanför Nicoya-halvön är en annan bra plats för snorkling. Det finns bra snorkling och avslappning på denna orörda ö och dess vackra vita sandstrand. Ön används som bas för snorkling.

Om du befinner dig på den centrala delen av stillahavskusten är ett besök i Manuel Antonio ett bra stopp. Härifrån erbjuder vi snorkling till Biesanz Beach i Manuel Antonio. Detta är den bästa platsen för snorkling i centrala Stilla havet, men regnperioden kan begränsa synligheten mellan maj och november.

I södra Stilla havet hittar du Marino Ballena Nationalpark, känd för sin valsafari. De flesta utflykter görs med kajak eller olika båtar och den bästa tiden för snorkling är december till april samt i juni och juli. Snorklingen här göra också över klipprev.

Osa-halvön är känd för sin enorma mångfald i natur och djurliv och snorklingen här är utmärkt här när förhållandena tillåter det. Cano Island är en bra plats och den finns tillgänglig från Uvita, Sierpe och Drake Bay.

Ingår

Luftkonditionerad transport
Professionell tvåspråkig guide
Utrustning
Ingår ej: Dricksavgifter

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!