Forsränning

Tid: 3-6 timmar
Från: $75

Översikt

Costa Ricas höga höjd i kombination med ett system på 14 floder som flyter ut i Stilla havet och Karibiska havet utgör en av världens bästa platser för forsränning. Costa Rica erbjuder alla nivåer tillgängliga på den internationella skalan för svårighetsgrad, från stillsamma floder nivå 1 upp till extrem forsrännings nivå 5. Kommersiellt erbjuder Costa Rica bara forsränning upp till nivå 4, som får adrenalinet att börja pumpa ordentligt.

Forsränning kan man göra året om i runt om i hela Costa Rica och vi hjälper dig att hitta den bästa floden just för dig. Ju högre vattnet är i floderna desto högre är svårighetsgraden. Men var inte orolig! Detta är också en fantastisk turer att göra med barn på lugnare floder, nivåer som 1-2 där du får en fin tur lugnt glida fram på floden genom den vacker natur. 

Om du är intresserad av mer adrenalinpumpande forsränning är floden Sarapiqui ett bra alternativ! Den är klassificerad som en nivå 3/4 och har kända forsar som "Morning coffee", "The terminator" och "Dos locos". Du kommer åka genom djungeln och får också chansen att njuta av naturen och djurlivet. Denna utflykt är tillgänglig från Arenal, San José och Sarapiqui.

En fantastisk upplevelse med dina barn och familj är floden Peñas Blancas som klassificeras som nivå 2. Denna tur tar dig långsamt fram med låga strömmar genom vackra landskap och du får chansen att se olika fågelarter samt däggdjur som apor och sengångare. Detta är en perfekt utflykt för din familj om ni bor i mysiga bergsstaden La Fortuna vid foten av den mäktiga vulkanen Arenal.

När du besöker Costa Ricas centrala Stillahavskust har du möjlighet till forsränning på Rio Savegre. Det är en familjevänlig resa för barn 5 år och uppåt och klassificeras som 2/3. Floden Savegre har bland det renaste flodvattnet i Centralamerika och det här är en bra utflykt om du bor i Manuel Antonio, Dominical eller Uvita.

En av Costa Ricas mest kända forsränning destinationer är floden Paquare. National Geographic har utsett denna flod till en av världens tio bästa floder att göra forsränning i. Floden är 10 mil lång och börjar i Talamanca-bergen i sydvästra delen av landet och löper genom den karibiska sidan. Den klassificeras som nivå 3/4 men har också lugnare delar där du verkligen kan njuta av den vackra regnskogen, fåglar, apor, och om du har riktig tur, jaguarer.

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Transport
Utrustning
Ej inkluderat: dricks

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!