Utflykt bland sengångare

Utflykt bland sengångare

Tid: 2-3 timmar
Från: $60

Översikt

Costa Rica har en av världens största naturliga mångfald och mer än 5% av dess arter finns här. En av de, om inte DET mest populära djuret är den söta sengångaren. Costa Rica har två arter av sengångare, den mest kända är den tretåiga sengångaren med sina svarta ögonfläckar och "leende" mun. Den andra skönheten är Hoffmanns tvåtåiga sengångare, som är större, har ett vitringat ansikte, brun nos och lurvig päls. Sengångare kan du se både på den Karibiska kusten, de centrala delarna och på stillahavskusten.

På Swetours erbjuder vi en mängd olika sengångarutflykter där du kan se sengångaren i naturen eller i reservat där de har räddats och omhändertagits. En av de mest populära är Sloth Sanctuary Costa Rica på den karibiska kusten norr om Cahuita och Puerto Viejo. Detta är det ursprungliga sengångarreservatet i Costa Rica och det förklarades som ett biologiskt reservat år 1975 under sitt ursprungliga namn Aviarios del Caribe. Den första sengångaren togs hand om redan 1992 när den blev en sengångarfristad från att tidigare främst använts för fåglar. Idag bjuder utflykten på en rolig introduktion till sengångare i lärocentret där du möter dem för första gången innan vi beger oss ut på en 45 minuters kanottur där vi får se fler sengångare i naturen.

En annan populär plats att titta på sengångare i naturen är bergsstaden Fortuna nära vulkanen Arenal. Härifrån tar vi dig på en sengångarutflykt med en professionell tvåspråkig guide som kommer visa dig regnskogen och förhoppningsvis upptäcka både tvåtåiga och tretåiga sengångare under din vandring. Detta är en rolig tur där er guide kommer att berätta om sengångare i området och ger dig också en stor möjlighet att upptäcka andra djur som apor, färgglada tukaner, leguaner och många andra reptiler.

Om du är i området Guanacaste i nordvästra delen av Costa Rica finns det en chans att vara med på en sengångarutflykt på Diamante Eco Adventure Park där de har en sengångarfristad. De tvåtåiga sengångare som vårdas här har räddats från andra delar av landet och de har hittat nya hem här. Du får träffa sengångare som Diesel, Mia och Lucy om du spenderar din dag här.

Ingår

Luftkonditionerad transport
Professionell tvåspråkig guide
Inträdesavgifter
Ej inkluderat: dricks

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!