Äventyrsdag i Selvatura, Monteverde

Äventyrsdag i Selvatura, Monteverde

Tid: 6 timmar
Från: $153

Översikt

Under ditt besök i Monteverde kan du ha en underbar heldag med fyra olika upplevelser inbakade i en. Du börjar dagen med att vandra genom regnskogen där du matar kolibrier med sockervatten i en liten glänta. Här behöver du bara sitta still och titta på dessa underbara fåglar som flyger omkring dig otroligt snabbt. I Monteverde finns det 14 olika arter av kolibrier och här kan du få se dem allihop. Den minsta är inte större än några centimeter och de största kan vara ca 15 cm långa, alla i olika vackra färger.

Sedan fortsätter morgonen med en vandring genom molnskogens underbara natur och här korsar du dalarna på stabila hängbroar och får därmed även en titt på naturen ovanifrån. Monteverde har 2500 olika växter och träd som din guide kommer att berätta om under utflykten. Med lite tur får du också se världens vackraste fågel, quetzalen, som bara lever på några få platser runt om i världen, och Monteverdes regnskog är en av dem.

Efter lunch

Efter en rejäl lunch som ingår i priset är det dags att besöka den största fjärilsträdgården i Centralamerika, hela 2700 m2 stor. Här hittar du, beroende på säsong, mellan 15 och 50 olika fjärilsarter samt deras puppor och kokonger. Bland dem finns den stora och vackra blå Morpho menelaus

Efter detta kommer det ögonblick som alla har väntat på, ziplining eller canopy, som det kallas här. Detta är en otroligt rolig och fantastisk upplevelse för alla åldrar. Du kommer ha bergsklättringsutrustning på dig, så att du är tryggt säkrad på linorna när du åker. Efter detta behöver du bara zippa fram mellan plattformarna som sitter fast vid regnskogens trädtoppar. Detta är en av de längsta linbanorna i landet med sina 15 linor och 18 plattformar. Alla kan testa ziplining, gamla so, unga. Alla delar av denna äventyrsdag kan kombineras och du kan också ta bort vissa aktiviteter om du inte vill delta i dem.

Ingår

Luftkonditionerad transport tur och retur
Professionell tvåspråkig guide
Canopy zip line (10 linjer) Den längsta är 3280 ft (1 km) lång)
Titta på kolibrier
Fjärilsträdgård
Lunch
Vandra på hängande broar i regnskogen

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!