Vulkanen Irazu

Tid: 7-11 timmar
Från: $70

Översikt

Vulkanen Irazu ligger nära Costa Ricas nuvarande huvudstad San José och dess tidigare huvudstad Cartago. Vulkanens topp är 3432 meter hög, vilket gör den till den högsta vulkanen i Costa Rica. Du kommer märka under resan upp till vulkanen hur klimatet förändras till kyligare och hur naturen omkring dig förändras i olika höjder. Jordbruket vid denna höjd förändras som du kommer få se; grödorna här är potatis, kål och lök. Vulkanen är fortfarande aktiv och hade ett berömt stort utbrott 1963 som fick internationella rubriker när President John F. Kennedy besökte landet samtidigt. Grödorna begravdes på grund av utbrottet men det gjorde jorden otroligt bördig i årtionden framöver. Vulkanen har inte haft någon betydande aktivitet sedan 1990-talet.

Vår utflykt till Irazu kan göras på tre olika sätt. Här kan du läsa mer om de tre olika arrangemangen.

Alla tre utflykter inkluderar resan till toppen av vulkanen där vår transport tar oss genom det mycket färgglada och vackra landskapet. När vi anländer till toppen kommer vi att ta en kortare promenad för att titta på vulkanens två toppar och dess stora krater. Just nu är den enda vulkaniska aktiviteten i kratern från fumarolar som släpper ut giftig ånga. Om vi besöker vulkanen på en klar dag kan vi se både Stilla havet och Karibiska havet härifrån! Det vilda djur vi kan se och uppleva på denna höjd om vi har tur är prärievargar, bältdjur, ekorrar, rävar, kaniner, ugglor och andra fåglar som har sin naturliga livsmiljö här.

De andra två alternativen på denna utflykt inkluderar också ett stopp i Costa Ricas tidigare huvudstad Cartago. Här gör vi ett stopp på den religiöst och kulturellt viktiga platsen La Basilica de Nuestra Señora De los Angeles. Denna basilika är byggd på platsen där legenden säger att en ung flicka hittade en staty av Moder Maria som magiskt dök upp år 1635. Statyn kallas "La Negrita" och varje år uppskattas det att mellan en och två miljoner costaricaner (av en 5 miljoner invånare) gör pilgrimsvandringen från sina hem till Cartago.

Efter detta besök fortsätter vi genom den vackra dalen Orosi. Det som skiljer dessa två utflykter åt är att den första slutar med ett besök i Lankester Gardens, ett forskningscenter för Costa Ricas Universitet där mer än 800 arter av orkidéer, bromeliader och olika andra växter är skyddade.

Den andra utflykten avslutas med ett stopp vid Hacienda Orosi Thermals, som är naturliga varma mineralkällor uppvärmda av vulkanen. Vi gör ett sista stopp här för avkoppling i de varma källorna.

Ingår

Luftkonditionerad transport
Professionell tvåspråkig guide
Ej inkluderat: dricks
Inträdesavgift

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!