Sköldpaddsutflykt

Tid: 4 timmar
Från: $83

Översikt

Sköldpaddor är fascinerande och vackra reptiler som lever i havet och fem av deras arter lever i Costa Rica. Du kan åka med på en sköldpaddshäckningsutflykt på både Stillahavskusten och karibiska kusten och se sköldpaddorna lägga sina ägg på en av de många vackra stränderna. Sköldpaddornas bon är verkligen ett naturligt mirakel och att få se dem är ett minne för livet. De fem arter som finns i Costa Rica är sydlig bastardsköldpadda, havslädersköldpadda, karettsköldpadda, grön havssköldpadda och oäkta karettsköldpadda.

Tortuguero i nordöstra Costa Rica på den karibiska sidan är ett bra ställe att titta på sköldpaddor. Namnet betyder "sköldpaddornas plats" fritt översatt och här kommer du att kunna se gröna sköldpaddor, läderhavssköldpaddor och karettsköldpaddor. Tortuguero är en av världens viktigaste häckningsplatser för gröna sköldpaddor.

En av världens mest kända platser för en sköldpaddshäckningsutflykt är Ostional på Stillahavskusten nära Nosara. Ostional-reservatet grundades 1983 för att skydda de många sköldpaddorna från tjuvjägare som snabbt minskade beståndet. Den skyddade stranden är nästan 15 kilometer lång och hela det skyddade området är 238 hektar. Det som gör Ostional så speciellt är arribada, vilket betyder ankomst på spanska. Den inträffar mellan juli och december och under mellan en och fyra dagar anländer sköldpaddorna till stranden för att kläcka sina ägg. Ibland finns det så många sköldpaddor att de behöver klättra över varandra eftersom det inte finns plays. Det största antalet sköldpaddor som registrerats i en arribada är mer än 500 000!!

Arribada förekommer bara på 8 stränder runt om i världen, och förutom Ostional händer det också i Nancite beach i Santa Rosa nationalpark i Costa Rica. Denna park ligger i Guanacaste men är mindre tillgänglig och särskilda tillstånd behövs för att besöka den.

Det finns andra stränder i Guanacaste där du kan åka på en sköpldpaddshäckningsutflykt i Las Baulas Marina nationalpark. Parken består av tre stränder; Playa Grande, Playa Ventanas och Playa Langosta. Denna nationalpark är bra om du vill se den massiva läderhavssköldpaddan, som är världens största levande sköldpadda med sina upp till 2,4 meter och väga upp till 681 kg. Läderhavssköldpaddan är den fjärde största reptilen i världen efter 3 olika arter av krokodiler.

Sköldpaddornas häckningsplatser finns också i den sydöstra delen av Karibien (Playa Gandoca) nära Puerto Viejo. Det finns också sköldpaddor på Stillahavskusten nära Samara (Camaronal), Santa Teresa (Montezuma och Cabo Blanco-reservatet), Jaco (Playa Hermosa), Osa-halvön (ön Cano, Corcovado, Puerto Jimenez, Golfo Dulce skogsreservat).

Ingår

Professionell tvåspråkig guide
Inträdesavgifter
Ej inkluderat: dricks
Luftkonditionerad transport

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!