Rio Celeste

Tid: 7-8 timmar
Från: $95

Översikt

Rio Celeste ligger i Parque Nacional Volcan Tenorio och är ett av Costa Ricas mest kända och vackraste vattenfall. Anledningen till att det är en så vacker plats att besöka är dess fantastiska turkosa vatten i vattenfallslagunen och dess omgivande floder. De infödda costaricanerna, Maleku-folket, hävdar att vattnet fick sin färg eftersom Gud satte ner sin pensel här när han målade himlen med samma färg, det är därför de kallar platsen Den himmelska floden. Den mer vetenskapliga förklaringen är att när Buenavistafloden med sina aluminium- och kiselpartiklar möter det sura vattnet från en annan flod, kombineras partiklarna med spridningsljuset från Rio Celeste och det skapar den turkosa färgen. Detta fenomen kallas mie-spridning.

Besöket i Rio Celeste är uppdelat på några olika stopp och sevärdheter längs en 6 km lång led. Vandringen tar ca 2-3 lång och vårt första stopp är vid det fantastiska vattenfallet med sin turkosa lagun som heter Laguna Azul, den blå lagunen. Detta är ett bra ställe att ta vackra bilder så att du alltid kan minnas ditt besök. När vi fortsätter vår vandring kommer vi gå uppåt en stund tills vi når en utsiktspunkt. Härifrån har vi fantastisk utsikt över den tropiska regnskogen och bergsområdena. Efter vårt stopp här börjar vi sakta ta os ner till Borbollones, en del av floden som bubblar av varma källor. Härifrån går vi vidare över en hängbro, vilket är en till perfekt fotomöjlighet. Härnäst kommer vi till slutet av leden där vi kan se var floderna möts och hur vattnet ändrar färg på en plats som heter Tenidoros. Det här är verkligen en fascinerande sak att se i naturen!

Denna utflykt är tillgänglig från Guanacaste, den nordvästra delen av Stillahavskusten i Costa Rica med avgångsplatser som Papagayo, Flamingo, Conchal och Tamarindo. Denna magiska destination ligger mellan Stillahavskusten och La Fortuna, den mysiga bergsstaden vid vulkanen Arenal. Det betyder att du också kan välja att ta utflykten med start vid Arenal.

Simning är inte tillåtet i Rio Celeste och vattnet kan vara lerigt och förlora sin färg under regniga förhållanden. Då planerar vi om din utflykt efter behov.

Ingår

Transport
Lunch
Professionell tvåspråkig guide
Ej inkluderat: dricks
Ingångar till parken

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!