Mountainbike

Tid: 1-4 timmar beroende på spår
Från: $80

Översikt

Costa Rica med sina över 200 vulkanformationer, olika bergskedjor och otrolig natur erbjuder många olika fantastiska cykelleder. Att köra mountainbike i Costa Rica kan göras som utflykter eller bara genom att hyra själva cykeln. Vissa utflykter inkluderar soloturer på stigar medan andra också kan kombineras med forsränning till exempel. De olika utflykterna beror på var du är på semester i Costa Rica så vi berättar mer om några av de olika alternativen.

Ett bra ställe att cykla är norr om Flamingo, Conchal och Tamarindo där du kan åka mountainbike i Costa Rica på en 30 km lång stig utanför Las Catalinas. Detta är en fantastisk plats där du kan åka i snabba nedförsbackar, utmanande uppförsbackar och långa sträckor av vackra platta leder. Det finns flera olika spår tillgängliga beroende på hur erfaren du är. Spåren är runt en meter breda och är byggda för att i stor utsträckning uppfylla IMBA:s led standarder.

Om du åker mer söderut på Costa Ricas Stillahavskust kan du besöka den vackra strandstaden Samara och därifrån njuta av en spännande mountainbike utflykt. På den här utflykten kommer du känna vinden blåsa genom ditt hår medan du cyklar nerför de bergiga kullarna på Samaras bakvägar. Den tropiska torra skogen visar dig fantastiska utsikter, enorma träd och spännande djurliv. Vi passerar grusvägar, floder, små kullar, berg, samt jordbruksmark med kor, hästar och många olika tropiska fåglar.

Monteverde är ett av Costa Ricas mest kända skogsområden, och denna magiska plats erbjuder också mountainbiketurer. Detta är en molnskog och dimman är konstant i detta vackra område. Här finns mer än 750 trädarter, 500 arter av tropiska fåglar och den största koncentrationen av orkidéarter i världen. Själva leden i Monteverde Cloud Forest är 8 miles och landskapet är fantastiskt.
Det finns flera ormar, ödlor, groddjur och insekter i den här skogen som vi kan få syn på när vi cyklar genom vattendrag och jordbruksmarker.

Arenal är ett annat bra ställe att åka mountainbike. Med den majestätiska vulkanen och den vackra regnskogen som en konstant bakgrund blir detta en fantastisk destination. Flera mountainbike utflykter erbjuds härifrån som både halv- och heldag beroende på dina önskemål. Härifrån kan du också välja att kombinera din mountainbike med en forsränning tur. Denna heldagstur är ett minne för livet!

Ingår

Luftkonditionerad transport
Utrustning
Ej inkluderat: dricks
Blixtljus

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!