Hängbroar

Tid: 2-4 timmar
Från: $45

Översikt

Costa Rica är världsberömt för sin fantastiska mångfald i natur och djurliv och många resenärer från hela världen kommer för att besöka denna absoluta pärla. Mer än 5% av alla världens arter finns här och mer än 25% av landet är skyddade som nationalparker och för att skydda dom kan man i många vandra genom dem på hängbroar. Det finns fyra bergskedjor i Costa Rica; Talamanca, den äldsta, där Mount Chirripo ligger. Det centrala vulkanområdet omfattar vulkanerna Turrialba, Barva, Irazu och Poas. Tilaránområdet är 1700 m högt och har Monteverdes molnskog, och sedan slutligen Volcan Arenal, Rincón de la Vieja och Miravalles i norr. 

Den höga höjden, de vackra bergskedjorna och regnskogen skapar ett magiskt landskap, och ett bra sätt att utforska det är att gå på hängbroar, eller hängande broar som de kallas i Costa Rica.

Monteverde är en utmärkt plats att uppleva hängbroarna på. Denna frodiga regnskog ligger på 1 372 m över havet och är känd för sina många olika arter av växter och blommor. Det finns mer än 2 500 växtarter i Monteverde och av dessa består mer än 500 av orkidéer. Vi erbjuder dig en heldagstur där du själv kan bestämma vilka delar du vill delta i. Vandringen på hängbroarna med vår professionella tvåspråkiga guide varar i cirka 1,5-2 timmar och vi får möjlighet att se alla dessa vackra träd och blommor. Om vi har tur kan vi upptäcka sällsynta fåglar som den magnifika Quetzalen. När vi är klara med vår promenad kan vi välja ziplining på några av de bästa linorna i landet, besöka reptil- och amfibie utställningen, fjärilsträdgården, kolibri trädgården och slutligen sengångare reservatet. Detta är en hel dag av spänning och ett minne för livet!

En annan spännande plats för hängande broar är vulkanen Arenal. Denna vulkan är den mest kända i Costa Rica, denna utflykt är en vacker vandring längs stigar och på hängbroar nära vulkanen. Vår professionella tvåspråkiga guide tar oss med på vandringen medan hen visar oss och berättar om områdets rika flora och fauna. På vår utflykt kommer vi också ha en fantastisk utsikt över vulkanen från uppe bland trädtopparna.

Ingår

Luftkonditionerad transport
Professionell tvåspråkig guide
Ej inkluderat: dricks
Inträdesavgifter

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!