Dykning

Tid: 4 timmar
Från: $65

Översikt

Naturen och djurlivet i Costa Rica är världsberömda men det är inte bara på land de erbjuder enorma mängder djur. Eftersom Costa Rica gränsar till både Stilla havet och Karibiska havet har det marina livet också en stor mångfald, vilket gör detta till en fantastisk plats för dykning.

Några av de bästa destinationerna att dyka i Costa Rica är Guanacaste i nordvästra delen av Costa Rica, Manuel Antonio i centrala Stilla havet, Drake Bay i sydvästra Stilla havet och Puerto Viejo på karibiska kusten.

Årstiderna varierar mellan den torra eller regnperioden, även känd som den gröna säsongen. Torrsäsongen är mellan december och april, och på Stillahavskusten betyder det mindre vindar och bättre synlighet. Sikten kan vara upp till 30 meter och de pelagiska arterna lämnar området och ersätts av färgglada fiskar och makroarter. Detta är en utmärkt plats och tid för nybörjardykning. Den karibiska sidan har sin torra säsong från april till december där vindarna och havet är lugnare. Vattentemperaturen under torrsäsongen varierar mellan 26-29 grader och blir så svala som 19 C när svalare strömmar kommer in mot Costa Rica. De genomsnittliga lufttemperaturerna är 33 C under torrsäsongen och 27 C under regnsäsongen. När de lägre vattentemperaturerna slår till, ökar chansen att få se knölvalar, grindvalar, jätterockor, valhajar och mycket mer.

Den gröna säsongen maj till november är en bra tid för mer avancerade dykare som är intresserade av pelagiska arter. Dessa månaders näringsrika vattenflöden attraherar tjurhajar på Bat Islands och hammarhajar på Coco-öarna.

I Guanacaste bör du ta chansen att dyka på Catalina Islands där du kan dyka på en populär dykplats, hajgrottan, och hitta intressanta valv och andra spännande korallformationer.

En annan bra dykplats är Bat Islands där du kan dyka med tjurhajar på 30 meters djup. Detta är en super spännande dykplats för mer avancerade dykare.

På de vackra Tortugaöarna kan du dyka efter olika vrak som dykplatserna Franklin Chang, Coronel Alfonso Monge och Caroline Star.

Den karibiska sidan av landet erbjuder orörda rev och några skeppsvrak och är mindre utvecklad än Stillahavskusten.

Låt oss på Swetours skapa den mest spännande dykupplevelsen i ditt liv tillsammans med dig!

Ingår

Transport
All utrustning
Frukt och läskedrycker
Ej inkluderat: dricks

Få ett gratis reseförslag & expertråd

Låt oss hjälpa dig att skapa din drömsemester

Ta kontakt med en av våra lokala reseexperter och få ett GRATIS förslag idag.

Costa Rica är vår specialitet!